Feestelijke opening

04 Mar 2020

Prominent zichtbaar langs de snelweg A20 tussen Rotterdam en Gouda prijkt het nieuwe bedrijfspand van Metaalwarenfabriek Metacon B.V. In minder dan een jaar bouwtijd heeft aannemer Vergeer Bouw uit Reeuwijk een nieuw prestigieus kantoor met aangrenzende fabriekshal neergezet, welke Metacon voorbereidt op een belangrijke stap voorwaarts.

Inmiddels is directeur /eigenaar Vincent Vergunst de derde generatie aan het roer. Het bedrijf is gestart als blikslager en door de decennia heen is het veranderd van ambachtelijk staalbedrijf tot Europees marktleider van brandwerende deuren, rolluiken, zonweringen, etc.
Tot november 2019 was Metacon verspreid actief over zeven productielocaties in Gouda en Waddinxveen. In november 2019 zijn alle activiteiten samengekomen op één productielocatie, met de kroon op het dak als eyecatcher, op het bedrijvenpark Gouwepark van maar liefst 11.500 m2 voor dit gestaag groeiende familiebedrijf uit Gouda, welke werd opgericht in 1927.

Met meer dan 90 medewerkers is Metacon een grote werkgever in het Groene Hart. Metacon produceert inbraakwerende rolluiken met dichte of geperforeerde lamellen, transparante rolluiken, rolhekken. Verder ontwikkelt en levert Metacon een scala aan brandwerende roldeuren, schuifdeuren, overheaddeuren en brandwerende doeken. Met stalen zonweringen zoals schaararmschermen, profileert Metacon zich op diverse markten. Metacon levert de producten via een uitgebreid dealernetwerk in zowel binnen- als buitenland.
 
De ambities van Metacon zijn groot. Verder Europa in en zich meer gaan richten op het exporteren van de producten, die in hoge mate voldoen aan de internationale eisen en keurmerken. Maar ook buiten Europa worden de producten van Metacon verkocht. Internationaal behaalt Metacon de grootste groei, het aantal gerealiseerde projecten buiten Nederland neemt jaarlijks toe.
 
Het bedrijf is volop in ontwikkeling, de afdeling Research & Development neemt een belangrijke plaats in. Er worden steeds nieuwe producten ontwikkeld en er wordt gewerkt aan meer opties en uitbreidingen op bestaande producten.

Tijdens de officiële start van de lente opent Metacon op zaterdag 21 maart haar deuren voor al het personeel en voor familie en vrienden. Klanten zullen op een ander moment uitgenodigd worden. Deze lentedag verwachten wij meer dan 500 gasten.

Categorieën
Advertenties
Share this on